/

5 aktiviteter som piggar upp

5 aktiviteter som piggar upp

13 mars 2024

När vi pratar om självkärlek är det lätt att fokus hamnar på lugnande aktiviteter som yoga, meditation, och läsning. Dessa övningar är toppen, men de utgör bara halva ekvationen. Det är minst lika viktigt att hitta—och använda sig av—aktiviteter som piggar upp! Här listar vi fem aktiviteter som både kan skänka tillfredställelse och öka din energinivå. Testa dem, och undersök hur de fungerar för dig!

1. Gå på en promenad eller ta en joggingtur

"I livets små saker finns den största kraften," säger våra vänner på 7EAST, och vi håller med! Att gå ut är en sån liten sak som kan sätta—och ändra—tonen för en hel dag. Nyckeln är att ta bort prestationen från löpning eller promenad. Du behöver inte springa en viss sträcka med ett visst tempo. Om du sänker förväntningar och krav på dig själv kommer du kanske märka att du istället hittar glädje och energi i en löptur som kanske varar två minuter! Oavsett om du bestämmer dig för att lyssna på musik, en podcast eller ingenting alls – se till att det är medvetet och inte en gammal vana som slår till.

2. Gör ett träningspass på YouTube

Varför inte förvandla ditt vardagsrum till ett gym? YouTube erbjuder en mängd gratis träningspass för alla nivåer. Se till att välja ett klipp som passar med ditt humör och din energi. Pilates är en återkommande favorit för oss, känt för att förbättra flexibilitet, core-styrka och mentalt välbefinnande. Det kan vara ett härligt sätt att stimulera både kropp och sinne.

Vill du göra det ännu enklare att träna mer? Lägg några minuter på att hitta en rad träningspass som verkar bra och lägg dem i en spellista för framtida bruk. När andan faller på att träna vid ett senare tillfälle behöver du inte lägga en massa tid på research, utan kan dra igång direkt!

3. Gör helgplaner

Att ha något att se fram emot kan vara ett härligt sätt att pigga upp! Det kan du enkelt skapa genom att planera in en mysig fika med en vän eller ett besök på en ny konstutställning. Själva planeringsprocessen kan vara terapeutisk och ge dig något spännande att se fram emot. Det är ofta dessa små planer som ger mest glädje, erbjuder en paus från rutinen och en chans att skapa nya minnen.

4. Ta en onlinekurs

Nyfikenheten håller inte bara sinnet aktivt; det gör livet mer tillfredsställande. Finns det ett ämne du alltid varit nyfiken på? Kanske är det digital fotografering, kreativt skrivande eller till och med ett nytt språk. Nu är tiden att dyka in. Många onlineplattformar erbjuder kurser som kan passa även de mest upptagna scheman. Att lära sig något nytt stimulerar inte bara din hjärna utan ökar också ditt självförtroende.

5. Organisera din garderob

Ibland är det bästa sättet att rensa sinnet att organisera omgivningen. Att ta tag i din garderob kan vara förvånansvärt terapeutiskt. Det handlar inte bara om att rensa ut; det handlar om att återupptäcka glömda skatter och förenkla dina dagliga val. När du sorterar, kategoriserar och organiserar kommer en känsla av klarhet och lugn infinna sig. Det är en fysisk aktivitet som speglar processen att organisera våra tankar och prioriteringar.

När du utforskar dessa fem aktiviteter, kom ihåg att självkärlek handlar om att hitta det som fungerar för dig. Vare sig det är en fysisk aktivitet, planering för framtiden, att lära sig något nytt, eller att organisera sitt hem, är varje självvårdsaktivitet ett steg mot ett mer balanserat och glädjefyllt liv.

Må väl och omfamna den energi som livet erbjuder, i alla dess former.

Text skriven av Sara, Stockholm