Frågor & svar

Hur gör jag ett Capytail-ljus?

Det är mycket enkelt! Titta på vår korta video nedan eller läs instruktionerna:

  1. Förbered en värmebeständig ljusbehållare genom att se till att den är ren.

  2. Klipp upp påsen och ta ut vekarna och vekhållarna.

  3. Ta bort klistermärket på botten av veken/vekarna. Placera veken/vekarna i mitten av glaset och använd vekhållaren för att hålla den på plats. För en behållare som är 7 cm i diameter passar en veke bra. Om behållare är större, använd två vekar, jämnt fördelade.

  4. Placera påsen i mikrovågsugnen eller i en kastrull med sjudande vatten tills all ljusmassa är helt smält. Mikrovågsugn 800W ca 3 min, kastrull med vatten 5-10 min.

  5. Häll försiktigt den smälta ljusmassan i glaset. Var försiktig! Ljusmassan är mycket varm.

  6. Låt ditt ljus stelna i minst tre timmar eller tills ljusmassan är helt fast.

  7. När du eldar ljuset för första gången, klipp veken till ungefär 1 cm och elda ljuset några timmar tills hela ytan är smält. Detta för att säkerställa optimal brinntid och prestanda.

Är era refilljus paraffinfria?

Alla våra doftljusrefiller innehåller så lite paraffin som möjligt, och vissa dofter är helt paraffinfria. Andra är gjorda av en sojavaxblandning med paraffin i blandningen. Detta är nödvändigt eftersom ljuset inte skulle dofta något när det är tänt om det var helt paraffinfritt.

Den kemiska sammansättningen för varje doft är olika, vilket är anledningen till att vissa ljus innehåller paraffin och andra inte. Vi genomför omfattande produkttester för att säkerställa att varje ljus har optimal doft- och brinnande prestanda för varje doft. Vi försöker alltid att minimera mängden paraffin.

Är vekar inkluderade?

Ja, varje ljusrefill på 300 g kommer med två vekar och två vekhållare. Dessa ska avlägsnas från paketet innan ljusmassan värms upp. Du kan se mer i instruktionsvideon här.

Vilka leveransmöjligheter finns?

Just nu är det enbart möjligt att köpa Capytails refilljus online via vår hemsida. Vi genomför enbart leveranser till adresser i Sverige.

Håll utkik på vår Instagram, för ibland säljer vi våra doftljusrefiller på marknader och i tillfälliga butiker.

Har du fler frågor?